Lendesteun staalkabel vervangen

Van TDI Wiki

Versie op 17 aug 2007 06:41 van Speek (Talk | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
(Link naar deze pagina als [[Lendesteun]])
Ga naar: navigatie, zoek

Omdat een aantal weken geleden bij mij de lendensteunkabel is gebroken, heb ik mijn stoel opengemaakt om te kijken hoe dit eruit zag. Ik kon met een simpele vervanging van staalkabel, lendesteun weer functionerend krijgen.

Afgelopen week had Nosferatu ditzelde probleem, ook deze hebben we weer kunnen maken en gelijk maar besloten om hier een howto van te maken.


Allereerst moet de stoelbekleding open. Dit is vrij simpel, draai de stoel volledig in ligstand, aan onderzijde rugleuning zit een plastic randje in een ander plastic randje geschoven, trek dit eruit en het gehele binnendeel van de leuning kan opengeklapt worden. Nu zie je de lendesteun zitten:
Afbeelding:Lendesteun-1.gif


De lendesteun wordt bediend door de bovenste knop aan de zijkant van de stoel, deze knop kan je er gemakkelijk aftrekken:
Afbeelding:Lendesteun-2.gif


Door 2 schroefjes los te maken komt de verstelunit van de stoel af (goed kijken tussen de stelknop en de stof van de stoel). De totale lendesteun:
Afbeelding:Lendesteun-3.gif


Het kopje van de kabel was dus afgebroken:
Afbeelding:Lendesteun-4.gif


Als MTB-er had ik nog wel oude remkabel liggen, deze in de buitenkabel geplaatst en een eindstopje aan de andere zijde van de lendesteun vastgemaakt en afgeplakt met tape:
Afbeelding:Lendesteun-5.gif


Afbeelding:Lendesteun-6.gif


Dan lendesteun weer monteren in de stoel:
Afbeelding:Lendesteun-7.gif


Afbeelding:Lendesteun-8.gif


Verstelmechanisme weer vastschroeven, knop weer terugplaatsen, bekleding stoel weer dichtmaken. en ......klaar! Met wat handigheid is dit klusje in 15 min gedaan, was mijn 2e keer, denk nog geen 10 min.
Met dank aan Nosferatu (Dennis) voor het gebruik van zijn kapotte stoel.

Deze howto is gemaakt door Jee13.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Lendesteun"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen