Banden

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Banden

[bewerk] Inleiding

Heb je nog ergens vier ansichtkaarten hangen? Leg die dan eens voor je op tafel. Dan zie je het totale oppervlak waarmee je auto kontakt heeft met het wegdek. En inderdaad: met die luizige 140 vierkante centimeter per band scheurt jouw 100 of 200 pk sterke auto van minstens 1200 kilo door de bocht en probeer je de remschijven warm te stoken. En als de weg nat is hou je van de 140 vierkante centimeter maar de helft over en die kunnen beslissen over leven of dood.


En toch zijn er teveel mensen die een vermogen uitgeven aan veren, schokbrekers en (vooral) velgen en de banden als een ondergeschoven kindje behandelen: als het maar breed, laag en vooral goedkoop is. Is het een goedkoop exotisch merk wat in geen enkele vergelijkende test is terug te vinden? Kan me niet schelen, leg het er maar op. En dan zijn ze later verbaasd of verontwaardigd dat de wegligging 'niet echt' optimaal is en je vooral met een nat wegdek alle kanten opschuift.


[bewerk] Wees verstandig

Wees verstandig en bezuinig niet al te veel bij de beslissing om oude banden eraf te doen en nieuwe te kopen. Het is jouw gezondheid, en die van je partner en je kinderen, waar je mee speelt. Dat stuk blik waar deuken in komen da's heel vervelend, maar vervangbaar. Tot op zekere hoogte is de bandenkeus subjectief, maar koop in ieder geval geen exotisch merk; wel een A-merk, of desnoods een B-merk, in ieder geval een merk waar je objectieve testen van kunt vinden bij de ANWB en/of de ADAC (zie Externe Links).

[bewerk] Pas op

  • Het is een opvallend fenomeen dat een bepaald merk er nooit altijd evengoed of even slecht afkomt in die testen. Bij een bepaalde bandenmaat scoort merk A 'heel goed' en bij een andere bandenmaat duidelijk minder. Merk A is dus niet per definitie evengoed in alle bandenmaten. Alleen al daarom moet je die testen goed lezen.
  • In die testen worden altijd splinternieuwe banden gebruikt. In die testen komt dus een heel belangrijk aspect niet aan de orde: hoe presteert die band als hij half afgesleten is?


[bewerk] Winterbanden

Winterbanden zijn ontwikkeld om meer grip en minder slip te bieden onder winterse omstandigheden. Hiertoe is de winterband ten opzichte van de gewone of zomerband voorzien van een ander profiel en een andere (zachtere) rubbersamenstelling. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Vanaf een bepaald punt neemt deze hardheid zulke vormen aan dat een optimale aanpassing van de band aan het wegdek niet meer mogelijk is, er is sprake van het verlies van grip. Juist bij de rubbersamenstellingen die voor hoge snelheidsbanden gebruikt worden (vanaf pakweg snelheidscategorie T (tot 190 km/u)) ligt dit punt boven het vriespunt bij ca. 7°C. Bij winterbanden wordt dit punt door een aangepaste rubbersamenstelling verschoven naar zeer lage temperaturen. De band blijft flexibel en kan zorgen voor een goede grip. Deze extra grip van winterbanden ten opzichte van zomerbanden bij lage temperaturen resulteert in bijvoorbeeld een betere wegligging en een kortere remweg. Behalve de rubbersamenstelling is ook het profiel van een winterband zeer belangrijk. Het profiel van een zomerband is ongeschikt voor het rijden op sneeuw, de band vindt geen enkel houvast. Bij een winterband wordt echter gewerkt met profielopbouw die is voorzien van lamellen. Bij het rollen van de band vervormt het profiel en werken de lamellen als grijpers die zich in de sneeuw vasthappen. De lamellen zijn functioneel tot een profieldiepte van zo'n 4 mm. Heeft de winterband minder profiel dan is deze niet meer op zijn taak berekend. De band dient vervangen te worden of kan desnoods in de zomer verder afgereden worden. Bij het rijden op winterbanden in de zomer dient de bandenspanning goed te zijn omdat de winterband gevoeliger is voor warmte-ontwikkeling dan de zomerband.


[bewerk] Wanneer loont het om op winterbanden te rijden?

Bij temperaturen lager dan ca. 7 graden Celsius zullen winterbanden beter gaan presteren dan zomerbanden omdat bij die laatste categorie de verharding van het rubber merkbaar wordt. Het soepel blijven van de winterband resulteert in een betere grip en een comfortabelere band. Een hardere band zal - net als een harde ophanging - op slecht wegdek eerder het contact met de weg doen verliezen. Met name bij het rijden in de sneeuw is de winterband superieur. Sneeuw is een echte kritieke rijomstandigheid waardoor zelfs het aanpassen van de snelheid bij een zomerband niet meer helpt. Bij het rijden op ijs presteert de winterband ook beter, maar wonderen mag je hier niet verwachten. Neem winterbanden (en velgen) in de door de fabrikant voorgeschreven (standaard) bandenmaat. Bij gladheid geldt een breed contactvlak band wegdek immers als een nadeel. Houd er rekening mee dat je 's winters in de Alpen soms de wettelijke verplichting hebt sneeuwkettingen te monteren en dat is erg moeizaam op een brede en lage band.


[bewerk] Consumentengids december 2007

De OAMTC (Oostenrijkse ANWB) vergeleek de prestaties van nieuwe winterbanden met die van ingereden en versleten (tot 4 mm profieldiepte) winterbanden en met zomerbanden, op een droog en op een en nat wegdek, bij aquaplaning en op sneeuw. Een winterband met 4 mm profiel heeft op sneeuw nog maar 32% trekkracht vergeleken met een nieuwe winterband. De OAMTC vindt dat nauwelijks aanvaardbaar. In echt winterse omstandigheden doet een afgesleten winterband het beter dan een nieuwe zomerband, maar op nat en droog wegdek en met aquaplaning heeft een nieuwe zomerband betere grip en kortere remweg dan een versleten winterband. Een winterband in de zomer 'oprijden' is dan ook geen goed idee.


[bewerk] Anno 2007

Fabrikanten van banden zitten niet stil natuurlijk en brengen nieuwe zomerbanden uit met uitgekiendere profielen en verbeterde rubbersamenstellingen. De bekende 7°C graden grens, zie hierboven, is dus anno 2007 een beetje aan het verschuiven: op nat asfalt ligt het omslagpunt nu bij circa 0°C en op droog asfalt bij een paar graden onder nul. Iemand die jou een winterband probeert te verkopen zal zeggen dat die 7 graden grens reeel is, en probeert hij je een zomerband te verkopen dan is die 7 graden grens opeens minder geworden... Op sneeuw presteert een winterband in alle opzichten vele malen beter dan een zomerband, je moet echt een keer in de Alpen op sneeuw hebben gereden om dat verschil te voelen.
Als je flexibel genoeg bent om de auto te laten staan op die paar dagen dat er sneeuw ligt in Nederland, dan ben je het beste af met zomerbanden met meer dan voldoende profiel. Want bij temperaturen boven nul is de moderne zomerband op alle fronten beter dan een winterband.
Behalve natuurlijk als je in de winter af en toe in Duitsland bent of naar de Alpen op vakantie gaat, dan ben je bijna verplicht winterbanden te monteren.
Bron: AutoWeek, december 2007.


[bewerk] Opslaan

Je zomer- of winterbanden opslaan kan het beste op de volgende manier.

Banden MET velgen:
OF: 4 haken aan de muur en aan elke haak 1 band.
OF: horizontaal stapelen (velgenboom), niet kaal op de grond, maar liefst op een houten pallet.

Banden ZONDER velgen:
rechtop naast elkaar zetten en 1x per 4 weken even een stukje verdraaien om een 'zool' te voorkomen.


Let altijd op de volgende punten:
1. banden met velgen NIET staand neerzetten, want dan krijg je een 'zool',
2. bandenspanning niks aan doen; in ieder geval NIET lucht eruit laten lopen,
3. opslaan in een koele en donkere ruimte,
4. indien mogelijk afdekken (niet luchtdicht) zodat stof, ozon en uv-straling er niet bij kan.


[bewerk] Nieuwe banden voorop of achterop

Een 'heerlijk' onderwerp op een verjaardag of een forum: als je twee nieuwe banden koopt, komen die dan voorop of achterop?

Voor beide oplossingen (achter / voor) zijn argumenten. Het is maar net waar jij het meest belang aan hecht. Let op: bij onderstaande afwegingen maakt het duidelijk verschil of jouw auto aandrijving heeft op de voorwielen, achterwielen, of alle vier.


[bewerk] Achterop

Deze oplossing is voor velen verrassend, maar heeft een eenvoudige reden. De achteras is voor de stabiliteit van de auto erg belangrijk. Kale achterbanden verminderen grip en het vermogen om rechtuit te gaan. Daardoor kan de auto met kale achterbanden op een wegdek met minder grip (regen) sneller gaan slingeren of slippen. Dat is een situatie die veel bestuurders niet beheersen en is daarom gevaarlijk. Bovendien is een botsing tegen de zijkant van de auto beduidend gevaarlijker dan tegen de voor- of achterkant, want daar helpen airbags en hoofdsteunen. Om bovengenoemde reden is het ook aan te bevelen elke 7.000 - 10.000 km de voor- en achterbanden te verwisselen. Als je 's winters op winterbanden rijd is dat een goede gelegenheid daarvoor.

  • Voorwiel aandrijving: richtingsstabiliteit van de achterbanden is en blijft van groot belang.
  • Achterwiel en vierwiel aandrijving: er is wat voor te zeggen om nieuwe banden achterop te leggen omdat de aandrijving daar plaats vindt. Voor achterwiel aandrijving is dat nog belangrijker dan voor een 4x4. Elke keer als er gas wordt gegeven, rechtuit maar vooral in een bocht, moeten de krachten op de achtwerwielen worden overgebracht.

[bewerk] Voorop

Deze oplossing is het het meest bekend en wordt, denk ik, het meest toegepast. Ook deze oplossing heeft een eenvoudige reden. Bij alle richting- en snelheidsveranderingen krijgt de vooras van de auto verreweg de meeste belasting voor zijn kiezen. Bij het sturen 95% en remmen 80%. Daarom moeten nieuwe banden voorop worden gelegd.

  • Voorwiel aandrijving: overdreven geformuleerd kun je zeggen dat (bijna) alle actie via de voorbanden plaatsvind. Daarom worden nieuwe banden vaak voorop gelegd.
  • Achterwiel en vierwiel aandrijving: mixed feelings om de nieuwe banden voorop te leggen. Alle aandrijving is op de achterbanden en dat is zeker bij een richtingsverandering van groot belang. Maar van evengroot belang is dat bij een richtingsverandering de voorwielen grip hebben, anders komt er van die bocht weinig terecht.


[bewerk] Interne links

Afmetingen

Draagcapaciteit

Productiedatum

Snelheidscategorie

Spanning

Wat betekenen al die cijfers

Winterbanden

Passen de velgen van Audi/Seat/Skoda/VW op elkaars modellen?


[bewerk] Externe Links

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Banden"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen