Alarm

Van TDI Wiki

Versie op 30 sep 2007 17:24 van Speek (Talk | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek

Uitleg klasse's alarm:


Inhoud

[bewerk] Klasse 1 - De Startonderbreker

De meest eenvoudige beveiliging op uw auto. Met dit systeem wordt er een dubbele startonderbreker gemonteerd. De brandstoftoevoer wordt onderbroken en de auto wordt electronisch onderbroken. Dit geheel wordt automatisch geactiveerd na het verlaten van de auto. Eventuele opties zijn een aansturing van de knipperlichten van de deurvergrendeling. Let op : deze beveiliging is alleen anti-diefstal, dus geen alarmsysteem!
Afbeelding:Alarm-1.jpg


[bewerk] Klasse 2 - Het alarmsysteem

Dit is het meest gangbare systeem in omloop. Een perfecte beveiliging van je auto. Standaard aanwezig op het systeem is uiteraard de dubbele startonderbreker zoals hierboven beschreven bij klasse 1.

Tevens is er een complete omtrekbeveiliging aanwezig : deuren, motorkap en achterklep zijn beveiligd. Indien een van deze delen geforceerd worden reageert het alarm hierop. Knipperlichten gaan knipperen en een luid alarmsignaal wordt door de sirene weergegeven. Ook de binnenruimte is beveiligd door middel van een sensorenset die beweging en glasbreuk detecteert.

De aanwezige sirene is voorzien van een noodstroom module, zodat (in geval van sabotage) deze altijd blijft klinken. Ook geven de knipperlichten een signaal af bij in- en uitschakelen van het systeem. Indien er centrale deurvergrendeling aanwezig is op de auto, wordt deze standaard aangestuurd, zodat bij inschakeling van het alarm ook de deuren zich sluiten.
Afbeelding:Alarm-2.jpg


Optioneel zijn uitbreidingen als een raamsluitmodule (zorgt voor automatisch sluiten van ramen bij activeren alarmsysteem) en een radarmodule (zorgt voor binnenruimtedetectie in cabrio's en grote laadruimten).
Afbeelding:Alarm-3.jpg


[bewerk] Klasse 3 - Het alarmsysteem (uitgebreid)

Een klasse 3 alarmsysteem is exact hetzelfde als een klasse 2 systeem, maar met de toevoeging van 1 unit : de hellingshoek detector. Als je kiest voor zo'n uitbreiding reageert het alarm op het veranderen van het hellingsniveau waarop de auto wordt weggezet. Praktisch gezegd : je beschermt je kostbare sportvelgen en je auto op zich extra tegen diefstal. Op het moment dat de auto van helling veranderd door een ongewenste oorzaak dan zal deze module ervoor zorgen dat het alarm afgaat.
Afbeelding:Alarm-4.jpg


[bewerk] Klasse 4 en 5 - Tracking and Tracing

Tracking and Tracing is een systeem dat bewaking en communicatie combineert. Het is een voertuigvolgsysteem dat op de volgende manier wordt samengesteld:


Klasse 4 - Dit is een combinatie van een klasse 1 systeem en het VVS systeem.
Klasse 5 - Dit is een combinatie van een klasse 3 systeem en het VVS systeem.


[bewerk] VVS = Voertuigvolgsystemen

Dit systeem heeft als doel je auto snel en efficient te lokaliseren bij diefstal in heel Europa. Dit gebeurt met behulp van GPS positiebepaling.

De positiegegevens van je auto worden middels GSM doorgegeven aan de Particuliere Alarm Centrale (PAC). De PAC zal verder vervolg geven aan deze melding om de auto op te sporen en terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar.


Disclamer: Ik ben geen dealer van deze bovengenoemde alarm en of alarmsystemen. De merken die op de afbeeldingen zijn afgebeeld is slechts een voorbeeld hoe zo'n module of onderdeel eruit zou zien.


Deze pagina is geschreven door passatvw.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Alarm"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen