Vlokken

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Zomerdiesel / Winterdiesel

De diesel de we tanken bevat heel veel (minimale) toevoegingen. Eentje daarvan is parafine. In de winter, dat wil zeggen bij temperaturen lager dan 5 graden onder nul, zorgt die parafine voor problemen omdat er vlokken ontstaan.. Die vlokken doen het hele brandstofsysteem langzaam maar zeker verstoppen. De gevolgen laten zich raden.

Vroegah, bij auto's van voor 1995, was het gebruikelijk om in de winter de dieselolie met 10% benzine te mengen om het zogenaamde ‘vlokken’ tegen te gaan. Maar hoe zit dat met moderne pompverstuivers en common-rail dieselmotoren? Zijn deze ook bestand tegen een zekere brandstofverdunning met benzine?   Nee !   Bij geen enkele dieselauto met een bouwjaar na 1995 mag er gereden worden met benzine in de dieselolie. Vanaf ongeveer die tijd is de inspuitdruk aanzienlijk verhoogd. Daardoor is met name de hogedrukpomp kwetsbaarder. Om preciezer te zijn: de smeerfilm wordt door het toevoegen van benzine duidelijk dunner, zo dun dat contact van metaal op metaal niet voorkomen kan worden. Ook dan laten de gevolgen zich makkelijk raden.


[bewerk] Winterdiesel

In alle moderne (Europese) landen doen de brandstofmaatschappijen zelf 's winters een veilige toevoeging in de diesel waardoor vlokken wordt voorkomen. Als je dus 'alleen maar' in Nederland rijdt hoef je nergens aan te denken, vlokken zal niet voorkomen. Tenzij je zodanig weinig rijd dat je in januari, bij 10 graden onder nul, in je auto stapt die je voor het laatst in oktober hebt volgetankt.
Vanaf welk jaar er winterdiesel wordt geleverd is mij niet bekend. In 1985 in ieder geval wel.

[bewerk] Wintersport / Scandinavië

In de Alpen en in Scandinavië kan het 's winters beduidend kouder zijn dan in Nederland. De 'winterdiesel' die je in Nederland hebt getankt is misschien/waarschijnlijk niet voldoende om in de Alpen en Scandinavië vlokken te voorkomen. Het is dus niet verstandig om je tank in Nederland vol te gooien, 1000km te rijden zonder te tanken, en dan de auto ter plaats neer te zetten. Wel verstandig is het om in de buurt van dat koude gebied een keer te tanken, de diesel ter plaatse is namelijk wel voorbereid op dergelijke lage temperaturen.

[bewerk] Condens

In de winter kan water (condens ) ook spelbreker zijn. Condens voorkom je door 's avonds na gebruik te tanken (dus niet 's ochtends) dan zit de tank namelijk geheel vol en er is letterlijk geen ruimte meer voor de waterdamp om gedurende de nacht als condens af te zetten.


Advies: Henno.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Vlokken"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen