Vliegwiel

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemeen

Een moderne viercilinder diesel geeft om de 180° een krachtige arbeidsslag. Die introduceert een trilling in de aandrijflijn. Door resonantie zorgt die trilling bij een toerental van circa 1600 t/min voor een grote trillingsbelasting in de versnellingsbak. Het twee-massa vliegwiel, ook wel tweedelig vliegwiel genoemd, verlaagt die resonantiefrequentie naar een waarde die buiten het normale gebruiksbereik ligt (400 t/min). Constructief bestaat het tweedelig vliegwiel uit een primair en een secundair vliegwiel. Die kunnen ten opzichte van elkaar draaien tegen twee lange veren met lage veerconstante in. Als de veren worden ingedrukt drukken de windingen tegen een gehard stalen plaat. Dat zorgt voor wrijving. Het is die wrijving die het systeem bij het starten van de motor door de resonantiefrequentie bij 400 t/min heen helpt.

Als het twee-massa vliegwiel versleten raakt zijn de veren niet sterk genoeg meer, waardoor het tweede deel van het vliegwiel, het eerste deel dat op de krukas zit, niet vloeiend meer volgt. Het gevolg van een versleten 2 massavliegwiel is dat de koppeling niet soepel aangrijpt. Dat wordt door de meeste berijders vertaald met het bibberen of trillen van het koppelingspedaal. Ook wel stuiterend, wiebelend of schokkerig optrekken. U kunt dit zelf testen door de auto met stationair lopende motor, zonder gas bij te geven, te laten rijden. Zoals u dat wellicht ook tijdens file rijden doet. Als u het koppelingspedaal – terwijl u het laat opkomen – voelt bibberen (u voelt in feite het schokkerig aangrijpen van de motor) dan is het twee-massa vliegwiel versleten. De veren zijn niet sterk genoeg meer om de koppeling soepel tot stand te laten komen.

[bewerk] Verschijnselen

Als het twee-massa vliegwiel het einde van zijn leven nadert dan zijn dit de verschijnselen:

  1. rammelen bij stationair
  2. schudden bij stationair
  3. bij het uitzetten van de motor een kort ratelend geluid
  4. schokken bij het optrekken.
  5. de veer wil wel eens door het vliegwiel heen schuren en naar buiten komen......, dit hoor je wel!
  6. als de veren het vrijwel begeven hebben, wordt het ratelende geluid steeds luider

[bewerk] Kosten

Een Sachs vliegwiel voor een ARL kost +/- 650, ex. BTW en ex. montage.
Het beste vervang je meteen de complete koppeling, gebruikelijke prijzen zijn vanaf zo'n € 1200,= incl. druklager.

[bewerk] Aandacht bij chippen

Het 2-massa vliegwiel staat bij (bijna) alle automerken bekend als een niet zo robuust onderdeel. Pas dus op als je de auto laat chiptunen.

[bewerk] Externe links

Afbeelding:2massavliegwiel.gif
Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Vliegwiel"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen