Een log maken m.b.v. VAG-COM

Van TDI Wiki

(Link naar deze pagina als [[VAG-COM-loggen]])
Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Voorwaarden

De basis voorwaarden voor een goede log zijn: warme motor, 3e versnelling (!), plankgas van 1000 tot 4000 rpm. N.B. met constante snelheid meet je niks, alleen met volgas zie je de begrenzingen van de gevraagde waardes en die wil je weten. Omdat je een log maakt kan je nu bij ieder toerental je gegevens terug vinden die je in de Groups van de Measureblocks hebt ingesteld. De gemeten Groups uit de Measureblocks worden in een log op tijdsvolgorde weergegeven.


[bewerk] Praktijk

Zoek een mooie rustige rechte weg uit waar je wel 100 km/u kunt halen zonder gekke fratsen onderweg. Maak zo'n log altijd met z'n tweeen, want sturen met 100 km/u en op de laptop kijken en klikken gaan erg slecht samen. Rij de auto fatsoenlijk warm, parkeer 'm aan de kant, start de laptop, start VAG-COM en ga naar Select en Engine (01). Na de instelling van de Groups (bv, kanaal 03, 08 en 11) in de Measureblocks kunnen we beginnen met het loggen van de gegevens. Je kan eventueel de logfile een herkenbare naam geven, bijvoorbeeld: Logs\Henks LMM test.CSV. Tip: Zet alvast de cursor op de Start knop. Trek op tot je in de 3e versnelling ca. 1000 toeren rpm rijd, stamp het gaspedaal onderin en druk gelijktijdig op de linkermuisknop waarvan de cursor al gepositioneerd was op de Start button in VAG-COM. Terwijl de auto doortrekt in toeren is VAG-COM druk bezig om de gegevens op te slaan. Het mooie van VAG-COM is dat de Start- en de Stopknop op dezelfde plaats zitten. Bereik je de 4000 rpm druk dan weer op de linkermuisknop zodat de log gestopt is.


[bewerk] Wat bevat de logfile nu?

De logfile bevat de 3 Groups die zijn ingesteld uit de Measureblocks. Van die 3 Groups zijn de gegevens verzameld van het starttoerental tot het stoptoerental. Helaas is de logfile nu een aaneengebreid stuk cijfers geworden. Hier voor heeft VAG-COM een oplossing gevonden: CSVconverter. Deze is gratis te downloaden, zie Externe links. De CSV-converter zet je logfile om in leesbare rijen en kolommen in Excel. Nu is het toch een stuk leesbaarder toch!


[bewerk] Externe links

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen