Relais109

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek
Een zwart relais 109 (oude versie) waarom een gebarsten soldeerpunt te zien is
Een zwart relais 109 (oude versie) waarom een gebarsten soldeerpunt te zien is
Een grijze relais 109 (nieuwe versie), gemonteerd
Een grijze relais 109 (nieuwe versie), gemonteerd

Relais 109 schakelt de spanning voor de ECU. Deze willen wel eens kapot gaan, wat veroorzaakt wordt door slecht soldeerwerk. VAG heeft een nieuwe versie van dit relais uitgebracht, welke een grijze kleur heeft. Echter ook deze grijze relais gaan wel eens kapot.

Relais 109 heeft onderdeelnummer 1J0 906 381 A.

Let op: Sommige modellen gebruiken relais 219 om de ECU van spanning te voorzien.

[bewerk] Ervaringen

Dit verhaal gekregen van Jimmy Roelofsen, hij had een rare storing in zijn auto gehad. Het is een veel voorkomende storing.

De eerste keer (dat de storing mij overkwam): na ongeveer 10 minuten onderweg te zijn rijd ik met een vaartje van 70 over de Lelystadse dreven. Plots voel ik de motor kort inhouden tegen afslaan aan. Ik kijk naar mijn meters en zie in een oogopslag het acculampje en het gloeilampje branden die vervolgens gelijk weer uitgaan. De bus rijd verder zonder problemen. Dat zijn van die momenten dat je denkt ben ik nu gek of? Zeker te lang wezen internetten. De rit gaat verder en twee weken lang geen enkel probleem tot .... ik wegrijd bij een klant en ongeveer 10 minuten na vertrek hetzelfde gebeurt. kort inhouden tegen afslaan aan, ik zie weer kort lampjes branden en de rit gaat verder. Toch maar eens de garage bellen. Die weten niets en probeer maar eens om zo'n storing bij de garage te krijgen. Na een paar weken gebeurt het nog een keer. Na deze drie keer ging het goed mis. Ik rij weer bij een klant weg in Amsterdam (spitstijd, druk druk druk) na ongeveer 5 minuten slaat de motor af, op een tweebaansweg zonder vluchtstroken in de K-buurt (aaaaaahh). Met moeite de auto kunnen manoevreren naar het begin van een afslag naar links toe. De startmotor draait maar de motor slaat niet aan. VW gebeld (mobiliteitsgarantie), die hielpen niet omdat de laatste beurt niet bij een VW-dealer was gedaan. De VW dealer gebeld, alle monteurs al naar huis toe. Handige kennis gebeld, met dat ik hem wil laten horen dat de startmotor draait maar de bus niet aanslaat (inmiddels dik 10 minuten later) ... slaat hij nu wel aan. Ik vervolg mijn weg op de snelweg van de A9 naar de A1, je raadt het al, slaat de motor weer af. Nu gelukkig een vluchtstrook. Weer hetzelfde de startmotor draait maar de motor slaat niet aan. Na 10 minuten te hebben gewacht slaat de motor weer aan en kan ik zonder problemen naar Lelystad rijden (toch 40 kilometer). De volgende morgen naar de VW-Dealer. Het probleem uitgelegd, afgezien van een paar fronsende wenkbrauwen weinig reactie. Tot een monteur langskomt die wat technischer is dan de andere en mijn probleem gelijk definieert als '109'. Hij stapt in mijn auto trekt relais 109 eruit maakt hem open en laat mij de gebarsten soldering zien. Pakt een nieuwe (versie b) drukt hem erin waarna ik 36 piekies mag betalen.

Het verhaal achter het 109 relais is dat het relais te heet wordt waardoor of de printplaat krom wordt getrokken of de soldering los wordt gedrukt. Als de motor uit staat koelt het relais weer af waarna je zonder problemen verder kunt rijden. Het is een bekend probleem bij VW, de monteur wist mij nog een aantal smeuige verhalen te vertellen van klanten op hele vervelende plaatsen.

Leve VW.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Relais109"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen