Programmatuur

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

[bewerk] Beschermde gegevens

Programma Betekenis
Autodata Biedt zeer uitgebreide (reparatie) handleidingen en schema's voor veel meer merken dan alleen VAG auto's. Het is een commercieel programma, onafhankelijk van het VAG concern. Te koop in verschillende modules; prijzen vanaf euro 385.- per jaar, daar komen nog halfjaarlijkse updates bij van euro 325.-
ElsaWIN Officieel programma van VAG met o.a. alle reparatie handleidingen, elektrische schema's en technische gegevens. Exclusief voor VAG-dealers, het is dus niet te koop.
ETKA Officieel programma van VAG met alle onderdelen en bijbehorende onderdelen-nummers. Wordt gebruikt door elke VAG dealer. Exclusief voorbehouden voor VAG dealers, het is dus niet te koop.
ETOS Het is een commercieel programma. Het is onafhankelijk van het VAG concern, met heel veel informatie voornamelijk over onderdelen en bestelnummers, lijkt veel op ETKA. Dus gewoon te koop, kost ca. 25 euro per maand.


N.B.: bovenstaande vier programma's zijn of VAG voorbehouden (ETKA en ElsaWIN) of commercieel (AUTODATA en ETOS) en alle vier zijn auteursrechtelijk beschermd. Op de forums van deze website mag daarom WEL over deze programma's worden gepraat [hoe goed ze zijn, hoe (on)handig, hoe duur etc.], maar er mag NIET gesproken worden (aanbieden / vragen) over kopieen of cracks, want dat is illegaal.


[bewerk] Openbaar toegankelijke gegevens

Programma Betekenis
ERWIN Elektronische Reparatie en Werkplaats Informatie van Volkswagen AG voor garages, wagenparken en alle andere bedrijven, die op professionele wijze Volkswagens repareren en onderhouden. erWin staat echter ook alle privépersonen ter beschikking, die hun Volkswagen zelf willen repareren.
Partsbase De website partsbase.nl is een vrij toegankelijke website met onderdelen en prijzen. Er worden geen VAG bestelnummers vermeld.
Hbase Vrij toegankelijke website met onderdelen en prijzen. Er worden geen VAG bestelnummers vermeld.
Masterbase Vrij toegankelijke website met onderdelen en prijzen. Er worden geen VAG bestelnummers vermeld.
Volkswagen.msk.ru Een vreemde eend in de bijt is de website volkswagen.msk.ru. Het is mij nog nooit helemaal duidelijk wat hier allemaal te vinden is. In ieder geval: veel!
Vagcat.com Nog zo'n merkwaardige eend in de bijt is vagcat.com waar bijna alle gegevens uit ETKA te vinden zijn. Merkwaardige dat alle etka-info op deze manier toegankelijk is; kan me niet voorstellen dat zoiets toegestaan is door meneer VAG.
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen