Pomptiming goedzetten nieuwe types

Van TDI Wiki

(Doorverwezen vanaf PomptimingGoedzettenCordoba)(Link naar deze pagina als [[PomptimingGoedzettenNieuw]])
Ga naar: navigatie, zoek

Probleem: de pomptiming staat niet goed.
Oplossing: zet de pomptiming goed. Maar hoe doe je dat? Dat lees je hieronder.


Inhoud

[bewerk] Algemeen

Algemene info over pomptiming en het uitlezen met Vag-com

Deze how-to beschrijft het corrigeren van de pomptiming van nieuwe types VP motoren, zoals de ASV, ALH, AGR en AHF. Deze motoren onderscheiden zich op dit gebied van oudere types in het feit dat de poelie van de verdeelpomp vast zit met 3 bouten aan de pomp. Deze maken het mogelijk dat de pomp redelijk makkelijk af te stellen is.


[bewerk] De pomptiming waarmee je begint

Beginstand
Beginstand

Om te beginnen bekijk je met vag-com hoe de pomp afgesteld staat. Dit moet altijd met warme motor. Het streven is de gele lijn op de groene te krijgen.


[bewerk] Stap 1

Stap 1
Stap 1

Verwijder de afdekplaat van de motor. Deze zit met drie moeren vast onder de ronde kapjes van de afdekplaat. De afbeelding toont een Seat Cordoba AGR, maar het principe is voor ieder nieuw type VP-motor gelijk.


[bewerk] Stap 2

Stap 2
Stap 2

Identificeer de verdeelpomp. Deze bevind zich links onder ten opzicht van de motorruimte.


[bewerk] Stap 3

Stap 3
Stap 3

Verwijder de kap die over de distributieriem zit. Hiervoor zul je de drukslang (gedeeltelijk) los moeten maken. Dit is per type auto verschillend.


[bewerk] Stap 4

Stap 4
Stap 4

Draai de bouten los met een dop 13. Wanneer je de bouten los draait kunnen de poelie en de as van de verdeelpomp onafhankelijk van elkaar bewegen. Zo stel je de timing in. Tip: draai de eerste bout los, en daarna weer licht vast. Zo voorkom je dat de as van de pomp onbedoeld verdraait bij het losdraaien van de overige twee bouten.


[bewerk] Stap 5

Verstel de timing door een ringsleutel 22 op de moer van de as te zetten. Doe dit met hele kleine beetjes. Wanneer je uitschiet heb je kans dat de auto niet meer start. Op zich niet zo erg, maar het kost weer tijd om in de buurt van de goede timing te komen.

Ook hier weer een tip: kijk naar de bouten in de poelie als je deze verdraait. Het is echt (fractie van) millimeterwerk, dus als je `op gevoel` gaat verdraaien zonder te kijken, verdraai je de pomp makkelijk te ver.
Om de timing vroeger(= de lijn in vag-com hoger) te krijgen, draai je de as van pomp met de klok mee. Om de lijn in Vag-Com naar beneden te krijgen, draai je de as linksom.

Na het verzetten draai je de drie bouten weer vast. Niet te vast natuurlijk; deze dingen kunnen breken. Bedenk dat er geen grote krachten op deze poelie komen te staan. Controleer nu de timing weer mbv Vag-Com. Wanneer de timing nog niet naar wens is, herhaal je de procedure vanaf stap 4.


Na het verzetten draai je alles weer vast en start je de motor. Let op: start niet de motor terwijl er bouten los zitten!


[bewerk] Eindresultaat

Eindresultaat
Eindresultaat

Het resultaat. De aanpassing kan heel goed merkbaar zijn bij sommige auto's. Bij andere auto's merk je nagenoeg niets van de aanpassing: het effect is heel wisselend. Enkele verbeteringen die worden ervaren kunnen zijn: beter starten, meer trekkracht, stiller en mooier lopen.


Deze Howto is geschreven door Lucas (met dank aan Henkstr)

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen