Olie afzuigpomp

Van TDI Wiki

(Link naar deze pagina als [[Pela]])
Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemeen

Als je olie wilt verwisselen dan zal eerst de oude olie verwijderd moeten worden (wat een wijsheid...). Daartoe is er bij de meeste auto's een aftapplug aan de onderkant van het blok. Maar aan de bovenkant zit natuurlijk ook een 'opening', namelijk waar de peilstok ingaat. Als je daar een slangetje in doet (zover mogelijk naar beneden) en een pompje aan de bovenkant, dan kun je bij de meeste auto's die oude olie prima er uitzuigen. Is ook een stukje makkelijker op deze manier, omdat de auto niet op de brug hoeft en de bodemplaat er niet onderuit hoeft. De discussie blijft bestaan of je op deze manier ook al het vuil mee naar boven kunt zuigen.


[bewerk] Welke pomp

[bewerk] Electrische bediening

O.a. Conrad heeft een electrisch (12V DC) bediende pomp. Zo'n pomp hoeft niet al te duur te zijn (30-35 euro). Bedenk dat een electrische pomp niet goed tegen (te) warme olie kan, maar ook daar verschillen de meningen over.


[bewerk] Handbediening

De meest bekende (w.s. omdat die in de praktijd goed bevalt) is de zogenaamde PELA pomp. Is o.a. te koop bij www.kokwatersport.nl en kost ca. 35 euro.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/Pela"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen