Koude start

Van TDI Wiki

(Link naar deze pagina als [[KoudeStart]])
Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Koude Start

Een vraag die veel wintersporters zich afvragen is hoe de TDI zich standhoud in de koude. Tijdens het rijden is er sowieso geen probleem. Maar hoe zit het na een nachtje rust? Het antwoord hierop is simpel: goed.


[bewerk] Theorie

De gloeispiralen helpen om beter (sneller) te starten bij lage temperaturen en de daardoor lagere snelheid van de startmotor. Die gloeispiralen komen in werking bij temperaturen onder de ca. 8 graden C (ca. 41 F). Bij de koude start speelt de pomptiming een erg belangrijke rol. De brandstofinjectie moet namelijk plaats vinden op precies het goede moment van maximale compressie, om gebruik te maken van de warmte van de samengeperste luchtmassa in de cilinder. Als die injectie na dit moment plaats vindt dan zal de motor moeilijk starten. De brandstofinjectie heeft de neiging langzaam later te worden als de distributieriem de nodige kilometers achter zich heeft. Kontroleer daarom elk najaar de pomptiming en zet die op ongeveer 70-110 in 'basic settings mode'. Dit betekent dat de pomp de brandstof inspuit op het moment dat de compressiedruk en de temperatuur op z'n hoogst zijn. Als de pomptiming lager is dan 50-110 dan is die timing vertraagd tot het punt waarop je de maximum compressie en temperatuur mist en de motor zal daardoor moeilijker zijn te starten.
Terug naar het voorgloeien. Als de pomptiming niet goed staat dan start de motor steeds moeizamer naarmate de temperatuur daalt naar de 9 graden. Wordt het nog kouder dan start de motor opeens normaal omdat de temperatuur beneden de 9 graden komt en daarom de gloeispiralen mee gaan helpen. Gloeispiralen creeeren een zeer heet punt in de cilinder wat helpt de kettingreactie in werking te zetten van de ontbranding van de vele duizenden brandstofdruppeltjes. Als de temperatuur tijdens de compressie ook maar 1 graad beneden de automatische ontstekingstemperatuur van de brandstof is, dan start de motor niet. Als de gloeispiraal meedoet dan wordt die ontstekingstemperatuur wel gehaald en komt de kettingreactie van ontbranding op gang. Als de eerste cilinder ontbrandt dan wordt de snelheid van de compressie verhoogd, hetgeen resulteert in een verminderde afkoeltijd van de samengeperste lucht. De cilinders beginnen dan te ontbranden op compressie in plaats van de hulp van de gloeispiraal. Het vervroegen van de brandstofinjectie doet je motor in alle seizoenen beter starten. Je merkt dat het beste als het kouder is dan 15 graden.
Wanneer de temperatuur hoger is dan 9 graden C wordt de rol van de gloeibougies relatief klein.


[bewerk] Voorgloeien

Het voorgloeilampje vind je alleen bij dieselmotoren (tsjonge jonge...). Bij koude motor gaat het lampje branden bij het inschakelen van het contact (als het lampje niet gaat branden is er een fout in het voorgloeisysteem). De brandduur wordt geregeld door de koelvloeistoftemperatuur. Na het uitgaan van het lampje kan de motor worden gestart. Bij een buitentemperatuur boven ca. +8 graden C (48 graden F) kan de motor zonder voorgloeien direct worden gestart. De voorgloeitijd wordt ook beinvloed door de luchtdruk: hoe hoger de luchtdruk, hoe korter de voorgloeitijd. Daarom heb je een langere voorgloeitijd als je (hoog) in de bergen bent, zelfs boven de 9 graden. Bij warme motor gaat het lampje niet branden, de motor kan direct worden gestart (dat staat tenminste in de handleiding van een o.a. Golf 4, maar meerdere personen melden dat het voorgloeilampje altijd even gaat branden, dus ook bij het starten van een warme motor).

De lengte van de voorgloeitijd is te beinvloeden met VAG-COM


[bewerk] Problemen

Zelfs als het ongeveer 9 graden C. is moet je snel kunnen starten, waarbij slechts 1 of 2 cilinders een compressieslag moeten maken voor de motor aanslaat. Als het langer dan 1 sekonde duurt voordat de motor aanslaat dan is het volgende van belang (in volgorde van belangrijkheid):

  1. Kontroleer de pomptiming, als die beneden 70-110 is, pas die dan aan.
  2. Als de pomptiming goed staat (70-110) en de koude start is nog steeds moeizaam:
    1. Kontroleer de gloeispiralen op de juiste weerstand, dat moet 0.8 - 1.4 Ohm zijn. Als je geen weerstand meet of een kortsluiting, dan is de gloeispiraal defect. Vervang 'm en start opnieuw.
    2. Kontroleer de accu, VAG accu's zijn niet altijd "onderhoudsvrij", wat betekent dat je af en toe het vloeistofniveau moet kontroleren. Check of alle cellen voldoende gevuld zijn en overweeg de accu gedurende 24-48 uur aan een lader te zetten met een 10 A laadstroom.


Diesels zijn eenvoudige motoren:

  • hitte/compressie + brandstof op het goede moment ingespoten = de motor draait.
  • hitte/compressie + brandstof te laat ingespoten = de motor start slecht of niet.


Voordat je je zorgen maakt: kontroleer de pomptiming en de accu elk najaar.


[bewerk] Warmrijden

Eenmaal gestart is het warmrijden van een TDI niet veel anders dan bij een benzineauto.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/KoudeStart"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen