KoplampenVergelijking

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Koplampen vergelijking

Kijk svp bij de bron (Externe Links) voor de originele gegevens. Dit is 'slechts' een vertaling en een samenvatting voor degene wiens Duits een beetje roestig is.

[bewerk] Af fabriek

Afbeelding:koplamp_serie.jpg
Koplamp zoals die vaak af-fabriek wordt geleverd (Narva, Osram, Philips, etc.). Lichtsterkte als 'normaal'. Lichtkleur: standaard geel. Geen bijzonderheden. Gemaakt in alle vormen die er zijn. Samenvatting: in deze moderne tijd alleen maar gebruiken als de lange levensduur van groot belang is en een goede belichting van de rijweg niet echt van belang is.


[bewerk] MTEC Cosmos Blue

Afbeelding:koplamp_mtec-cosmos-blue.jpg
Lichtsterkte slechter dan van serielampen. De lichtkleur is sterk blauw-wit. Gemaakt in H1, H3, H4, H7. Het beeld op de foto is ietsje zwakker dan in werkelijkheid. Samenvatting: de Cosmos Blue lijken veel op de vroegere blauwe Xenons. In Duitsland is voor deze lamp geen goedkeuring verkregen en wordt voornamelijk voor de show gebruikt.


[bewerk] MTEC Super White

Afbeelding:koplamp_mtec-super-white.jpg
Lichtsterkte: beter dan serie. Lichtkleur: wit, met een tikkeltje blauw. Gemaakt in H1, H3, H4, H7, HB3, HB4, H11. Het licht op de foto is ietje zwakker dan in werkelijkheid. Samenvatting: dit is een van xenon 'lookalikes' met een zeer goede lichtsterkte. Van nature is de lichtkleur in de regen zwakker dan geel licht.


[bewerk] Philips Premium

Geen foto aanwezig. Lichtsterkte: +30% categorie. Lichtkleur: standaard geel. Geen bijzonderheden. gemaakt in H1, H3, H4, H7, HB3, HB4. Samenvatting: een solide lamp met een iets betere performance dan serie.


[bewerk] Philips Blue Vision Ultra

Afbeelding:koplamp_philips-blue-vision-ultra.jpg
Lichtsterkte: een goede +30% categorie. Lichtkleur: zeer helder geel. Gemaakt in H1, H3, H4, H7, HB3, HB4. Samenvatting: overtuigt met een aangenaam witter licht dan de serie lamp. Slechts een fractie witter dan de GT150 bij iets zwakkere lichtomstandigheden. Prijs ca. 37 euro.


[bewerk] Philips Night Guide

Afbeelding:koplamp_philips-night-guide.jpg
Lichtsterkte: +50% categorie. Lichtkleur: drie zones: links geel, centrum fel geel, rechts wit. Gemaakt in H1, H4, H7 (2 varianten). Samenvatting: aan deze lamp moet je wennen. De prestaties qua licht zijn erg goed, maar de verschillende zones is niet naar ieders smaak. Prijs ca. 30 euro (double life 36 euro).


[bewerk] Philips Vision Plus

Afbeelding:koplamp_philips-vision-plus.jpg
Lichtsterkte: +50% categorie. Lichtkleur: helder geel. Gemaakt in H1, H4, H7. Samenvatting: Deze lamp doet vrijwel niet onder voor de GT150. Prijs ca. 23 euro.


[bewerk] Philips Power2Night GT150

Afbeelding:koplamp_philips-power2night.jpg
Lichtsterkte: +50% categorie. Lichtkleur: helder geel. Gemaakt in alleen H4 en H7. Samenvatting: de meest lichtsterke lamp van Philips. Topprodukt, aanbevolen! Prijs ca. 25 euro.


[bewerk] Philips X-treme Power

Afbeelding:koplamp_philips-x-treme-power.jpg
Lichtsterkte: +80% categorie. Lichtkleur: helder geel. Gemaakt in alleen H4 en H7. Samenvatting: de splinternieuwe X-plosive technologie van Philips - tot 80% meer licht! Prijs: ca. 35 euro.


[bewerk] PIAA Xtreme White Plus

Afbeelding:koplamp_piaa-xtreme-white-plus.jpg
Lichtsterkte: +50% kategorie. Lichtkleur: zeer helder geel. gemaakt in H1, H3, H4, H7, etc. Samenvatting: een prima lamp voor een stevige prijs. Er is nu de Philips X-treme, dus de PIAA is onttroond en zijn geld niet meer waard. Prijs 60-100 euro per set.


[bewerk] Xenon

Afbeelding:Xenon_Kelvin.jpg

Afbeelding:Xenon-1.gif

Afbeelding:Xenon-temperaturen.jpg


[bewerk] 3000k

Geel licht. Retro look kleur zoals die bekend is van oude automobielen.

[bewerk] 4300k

Ziet er uit als halogeen, maar dan veel feller. 4300k is voor de ogen van de meeste mensen het beste, kijkt rustig en natuurlijk en het lijkt alsof je twee keer zoveel ziet als 6000k. 4300K zit standaard in de meeste auto's. Is wat witter dan halogeen licht, maar er zit nog een klein tintje geel in.

[bewerk] 5000k

Is puur wit, er zit geen enkel geel of blauw in. Wil je iets meer een `xenon-look` dan 4300k dan ga je voor 5000k.

[bewerk] 6000k

Wit licht met een klein beetje blauw, geeft al minder licht op de weg dan 4300k.

[bewerk] 8000k en hoger

Alles boven 6000k heeft qua lichtopbrengst geen meerwaarde, behalve het uiterlijk... Hoe hoger de K-waarde hoe blauwer en hoe minder lichtopbrengst je krijgt, maar wel meer reflectie (sommigen zeggen dat je jezelf verblind). Hoe lager hoe geler en meer licht. Lager is ook rustiger voor de ogen.


[bewerk] Externe Links

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen