EHBO

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Eerste Hulp Bij Onregelmatigheden aan je auto.


Als je auto kuren vertoont is het belangrijk om te weten dat de moderne (>1995) VAG-auto is ingericht voor OBD = On Board Diagnostic. Voor het stellen van een diagnose is het programma VAG-COM niet onmisbaar, maar wel erg handig. Als je auto een herkenbaar probleem heeft dan wordt er in de ECU (Electronic Control Unit) van je auto een foutcode opgeslagen. Eén van de bekendste onregelmatigheden is de zogenaamde noodloop.


Inhoud

[bewerk] 1

Bij een storing gaat (niet altijd) het storingslampje (diesel: voorgloeilampje) knipperen (MIL = malfunction indication light).

  1. De foutcode(s) uit (laten) uitlezen lezen m.b.v. VAG-COM. Dat doe je o.a. met een Automatische Scan. Wis die foutcodes, want die staan er misschien al een hele tijd in en zijn deels misschien niet meer van toepassing.
  2. Paar dagen gaan rijden en dan de foutcode(s) opnieuw uitlezen m.b.v. VAG-COM, want dan staan de foutcodes erin die met het actuele probleem te maken hebben.
  3. Bewaar die 5-cijferige-numerieke foutcodes, (op je pc, schrijf ze op, maak een print, vraag de garage om een print).
  4. Er zijn duizenden fouten.


[bewerk] 2

Misschien wel 50% van de postings op het VAG-COM forum van de TDI Club Nederland gaan over slechts een paar problemen:

  1. het voorgloeilampje knippert omdat de remlichtschakelaar kapot is (je remlichten doen het niet),
  2. stotterend en/of onregelmatig lopen, slecht en/of onregelmatig trekken, inhouden bij gas geven, etc., lees dan de info over de LMM, de N75 en de turbo. Het verzamelen van de juiste gegevens voor dit probleem en het analyseren ervan staat hier.
  3. noodloop. Het verzamelen van de juiste gegevens voor dit probleem en het analyseren ervan staat hier.
  4. onregelmatig toerental en/of onregelmatige temperatuur van de koelvloeistof, lees dan de info over de koelvloeistoftemperatuursensor.
  5. het bekijken van de pomptiming.
  6. het maken van logs], hier staan een paar voorbeelden.


[bewerk] 3

De andere 50% van de VAG-COM postings zijn zo divers dat daar op deze pagina geen zinnig woord over is te zeggen. Lees de foutcode(s), zoek 'm op in de lijst en als die lijst je geen oplossing geeft, post dan je vraag op het VAG-COM forum van de TDI Club Nederland.


[bewerk] Externe link


Deze pagina is gemaakt door Gerrit Speek.

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/EHBO"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen