EGR

Van TDI Wiki

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Uitlaatgasrecirculatie

Met EGR (Exhaust Gas Recirculation) wordt een deel van het uitlaatgas weer teruggevoerd naar de verbrandingskamer waar het een deel van de verse lucht vervangt.


[bewerk] Voordeel

Door de ingenomen lucht een lager volume percentage zuurstof te geven verbrandt de diesel met een lagere temperatuur waardoor de uitstoot van NoX aanzienlijk word verminderd. NoX is schadelijk voor het milieu, daarom is de EGR bedacht. Omdat de EGR de uitlaatgassen nog een keer verbrandt wordt de uitstoot lager en is dit dus beter voor het milieu. Reducties van 20 tot 80% zijn mogelijk voor de NoX.


[bewerk] Nadeel

De verbranding wordt door het toepassen van EGR minder volledig waardoor meer koolwaterstoffen en dus ook meer roet ontstaat (deeltjesemissie wordt hoger). Daardoor kan ook de motorolie sneller verouderen. Vaak vormt zich in het inlaatspruitstuk veel aanslag, soms zelfs zo erg dat er foutcodes in de ECU komen. De regelklep wil nogal eens blijven hangen in de geopende stand, waardoor ook tijdens het optrekken er veel uitlaatgassen de motor worden in gezogen. Je krijgt dan de bij vele bekende zwarte rookpluim tijdens het optrekken.
Wordt een EGR echt zo vuil dan? Kijk eens op onderstaande foto's...

Afbeelding:Egr-dicht-geslibt.jpg

Daarom is het afdichten van de EGR [met een plaatje (2.0mm dik) of mbv VAG-COM] erg populair.


[bewerk] Afdichten

De reden waarom er een plaatje tussen de EGR en de uitgang van het uitlaat spruitstuk plaatsen is dat op deze manier de EGR niet meer gebruikt wordt. Dit resulteert in minder roetuitstoot bij het rijden. Altijd handig bij de roetmeting! Nog een voordeel: je inlaatspruitstuk wordt niet meer zo vuil. Deze zal zelfs gedurende tijd dat het plaatje erop zit, schoon branden. Als je een plaatje er tussen zet heb je wel nieuwe pakkingen nodig die kun je gewoon bij de dealer halen. Het afdichten geeft geen meer pk's. Dit is slechts een voorzorgsmaatregel.


[bewerk] Slangetje

Het zwarte slangetje dat op de EGR zit, bediendt de EGR klep. Sommigen zijn van mening dat als je het slangetje eraf trekt en hier een schroef in draait, ook het probleem is opgelost. Die mening deel ik niet. Waarom? Omdat de kans bestaat dat je EGR klep al zo vuil is dat deze niet meer dichtgaat, dus staat je klep open en blijft deze nog in werking. En je de kans op foutmeldingen in je ECU gaat vergroten.


[bewerk] External links

Teruggeplaatst van "http://wiki.tdiclub.nl/EGR"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen