Bandenspanning

Van TDI Wiki

(Link naar deze pagina als [[BandenSpanning]])
Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemeen

Banden zijn het enige contact van je auto met de weg. Als je bedenkt met hoe weinig vierkante centimeters je auto op het asfalt staat, dan begin je bewondering te krijgen voor wat een band allemaal moet kunnen (sturen, een last dragen, dempen, rollen, krachten overbrengen, duurzaam zijn, zo min mogelijk rolweerstand, maximale wrijving bij remmen). Het is dan ook van het allergrootste belang dat de banden op de goede spanning zijn om veiligheid, zuinigheid, minimale slijtage en rijplezier te garanderen.


[bewerk] Wat is de juiste bandendruk

Deze vraag levert gegarandeerd een lange discussie op in de kroeg of op een forum. Je krijgt een sneller en vollediger antwoord op de vraag 'hoe lang is een chinees'.

[bewerk] eerste mogelijkheid, kijk in de handleiding:

Een aardig uitgangspunt (maar niet meer dan dat) is het advies wat in het handboek van je auto staat, dezelfde cijfers staan ook vaak op een sticker in de portierstijl aan de bestuurderszijde. Vaak zul je een argument vinden om hiervan af te wijken (meer kilometers per liter brandstof, vage klachten met weg- of remgedrag oplossen, onjuiste slijtage). Vraag 10 rijders van dezelfde auto als jij hebt en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Het hangt er ook vanaf hoe je rijd (ouwe l%l of coureur), en wat voor bandenmaat je hebt. Daarom is die sticker niet meer dan een uitgangspunt.

[bewerk] tweede mogelijkheid, de maximale druk minus 10% theorie:

Elke band heeft een maximale vuldruk. Dat getal staat op de zijkant van de band. Het is de maximale druk die de band kan verdragen als je er mee rijd. Het is niet de spanning waartoe jij de band moet oppompen. De sticker bij de deur (zie hierboven) is een uitgangspunt, de maximale druk -10% is er ook eentje. Als je de vele postings op forums moet geloven, is dit uitgangspunt het allerbeste. Het is een wat omstreden uitgangspunt, vooral omdat er zoveel variatie zit is het gewicht van de auto, maar ook deze theorie is een uitgangspunt om van daaruit te gaan varieren.


[bewerk] Individuele aanpassing

Natuurlijk kan individuele aanpassing op de aanbevolen spanning nodig zijn: altijd alleen in de auto, nooit bagage bij, alleen maar 'naar de kapper of boodschappen', dan kun je een iets lagere waarde dan 'standaard' aanhouden. Meestal met meer dan 2 personen, meestal (zware) bagage) bij je, vaak 'stevig' rijden (duitse autobaan), houd dan hogere waarden aan. En er is ook helemaal niks mis mee om een beetje te experimenteren, zet ze twee weken wat zachter / harder en probeer het gewoon.


[bewerk] Controleer regelmatig

Controleer de bandenspanning regelmatig, eens per 2-3 weken is een aardige richtlijn en controleer de bandenspanning als de banden koud zijn, dat betekent dat er minstens 1 uur helemaal niet, of slechts kort (maximaal 2 tot 3 kilometer bij lage snelheid) mee is gereden. Als de omstandigheden je dwingen de bandenspanning te controleren als de band warm is, tel dan 0.3 atm bij de adviesspanning op.


Een ijzeren methode om te controleren of je geen echt verkeerde bandenspanning hanteert is het slijtpatroon van het loopvlak van de band zorgvuldig in de gaten te houden: slijten de randen duidelijk meer dan het midden van het loopvlak dan is de bandenspanning te laag; slijt het midden duidelijk meer af dan de randen, dan is de spanning te hoog.

Afbeelding:Bandenslijtage.jpg


[bewerk] Caravan / aanhanger

Michelin adviseert: verhoog de spanning van de achterbanden van de auto met 0.4 atm (koud) ten opzichte van de spanning voor 'normaal gebruik', Als de spanning voor dagelijk gebruik reeds 0.4 atm hoger was, verander dan niks.


[bewerk] Winterbanden

Over het algemeen wordt geadviseerd om winterbanden 0.2 atm harder op te pompen dan de zomerbanden.


[bewerk] Meet-eenheid

  • De eenheid waarmee de bandenspanning wordt aangegeven is meestal 'atmosfeer', met als afkorting 'atm'. Het is een wat verouderde eenheid van druk, overeenkomend met de gemiddelde luchtdruk op zeeniveau.
  • Soms staat bandenspanning ook aangegeven in 'bar' (de atmosferische druk van 100.000 Pascal); 1 bar = 1 atm.
  • In de Verenigde Staten van Amerika is de eenheid 'psi' (pounds per square inch) nog zeer gangbaar; 1 psi = 0.068 atm; 14.696 psi = 1 atm.


[bewerk] Interne links

Algemeen

Afmetingen

Draagcapaciteit

Productiedatum

Snelheidscategorie

Wat betekenen al die cijfers

Winterbanden


[bewerk] Externe links

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen