12V Aansluiting in de achterbak Golf IV Variant (ook HB en Bora)

Van TDI Wiki

(Link naar deze pagina als [[12VaansluitingGolf4]])
Ga naar: navigatie, zoek

12V Aansluiting in de achterbak Golf IV Variant (ook HB en Bora).
(Door: William, WEH-Trading)


Inhoud

[bewerk] Inleiding

Omdat ik onlangs van iemand een mooie koelbox gekregen heb met 12V aansluiting, wilde ik graag deze 12V aansluiting in mijn kofferbak hebben. Ik kan mij herinneren dat deze bij de Golf-4 Variant in ieder geval erin hoort te zitten, maar bij mijn auto ontbrak deze. Ook bij mkIV’s van vrienden zat hij er soms wel en soms niet. Nu zegt de ene dat er een kabel moet liggen, de ander dat je er eentje moet trekken. En als hij er moet liggen dan moet hij links/rechts bij het achterlicht liggen. Bij mij was niets te zien.

Omdat ik nergens duidelijk antwoord kon vinden, en niet meteen kabels wilde gaan trekken, ben ik op onderzoek uitgegaan. Ook op forums werd het niet duidelijk, en werd zelfs de vraag gesteld: “als je meer weet, laat het me dan weten want ik wil er ook eentje”. Uiteindelijk heb ik naar ons contactpersoon in Wolfsburg gebeld, en blijkt die 12V aansluiting inderdaad vanaf modeljaar 2000 wegbezuinigd te zijn. Het goede nieuws is echter dat vanuit kostenoverweging de kabelboom nooit veranderd is, en deze compleet met stekker er moet liggen. Zelfs de zekering zit er in, dus de kabel moet werken.

Waar ligt de kabel bij mijn auto dan? Het antwoord is simpeler dan verwacht. De kabel ligt bij de Variant links, en bij de 3/5 deurs rechts achter het luikje. Ik heb links de bekleding los geklikt, en het blijkt dat het mogelijk is dat in de loop der jaren de kabel “naar voren” valt en zo uit het zicht verdwijnt. Zelfs met voelen achter de bekleding kan je er dan niet bij. Stelregel voor de zijde waar de kabel moet liggen is: hij zit vanuit de fabriek altijd onder/naast het lampje in de achterbak gemonteerd. Vandaar ook het verschil tussen de modellen en links/rechts.


[bewerk] Gereedschap

Iets om een keurig rond gat te maken van ongeveer 20mm. Dus een boor met 7-gatenzaag of een Dremel. Ik heb een 9mm boor en Dremel gebruikt.


[bewerk] Onderdelen

  1. Stopcontact (1J0 919 309)
  2. Spanhuls met klapdeksel (7L6 919 341 F)
  3. Verstevigingplaatje (1J0 867 218)

Totale kosten minder dan 10 euro.
Afbeelding:12v-aansluiting-a.jpg


[bewerk] Golf

En we hebben natuurlijk een Golf nodig, in mijn geval een Variant van modeljaar 2000.
Afbeelding:12v-aansluiting-b.jpg


[bewerk] Montage

Ondanks dat het plug-and-play is, volgen hieronder de stappen met foto’s. Dit moet veel duidelijk maken.


[bewerk] 1. Zekeringen

Controleer of de desbetreffende zekering aanwezig is. Dit zou zo moeten zijn, maar in de loop der jaren kan natuurlijk altijd iemand deze verwijderd hebben.
De zekering moet 30A zijn en zit op plaats nr. 35.
Afbeelding:12v-aansluiting-c.jpg


[bewerk] 2. Plaats

Hier zal de aansluiting terecht moeten komen, bij het lampje.
Afbeelding:12v-aansluiting-d.jpg


[bewerk] 3. Kabel

Indien je geen stekker ziet liggen, is hij naar voren gevallen. Dan kan je de bank neerklappen, en het eerste paneel verwijderen. Daar moet hij dan liggen. De plastic schroefdop moet er eerst uitgedraaid worden. Er zitten twee puntjes in, maar door je duim er plat op te zetten en te draaien gaat hij meestal gewoon los. Daarna kan je de kap voorzichtig omhoog uit de clipjes trekken.
Afbeelding:12v-aansluiting-f.jpg


Hier ligt de kabel op de juiste plaats. (Nadat je hem naar weer terug gedrukt heb, of meestal ligt hij er al zo bij).
Afbeelding:12v-aansluiting-g.jpg


[bewerk] 4. Verstevigingsplaatje

Het verstevigingplaatje is natuurlijk ook ideaal om de juiste plek voor de aansteker te bepalen. Ik heb hem zelfs tijdens het boren erbij gehouden. Denk er wel om, de bekleding is niet al te dik, dus je boort er zo doorheen.
Afbeelding:12v-aansluiting-h.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-i.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-j.jpg


[bewerk] 5. Boren

Met de Dremel en het “slijptolletje” hulpstuk heb ik vervolgens het gat groter gemaakt. Wederom is het verstevigingplaatje hier zeer behulpzaam bij. Ik heb zelfs aan de onderkant het gleufje gemaakt welke ook in het stopcontact zit tegen draaien.
Afbeelding:12v-aansluiting-k.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-m.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-n.jpg


[bewerk] 6. Stopcontact

Vervolgens is het kwestie van de drie onderdelen in de juiste volgorde te monteren. Plaatje aan de achterzijde, dan het kapje er door heen, en als laatste het stopcontact erin. Dan de plastic moer erop draaien aan de achterzijde. Ik heb dit met Loc-Tite gedaan. Gewoon handvast aandraaien en het zal daardoor nooit meer los trillen.
Afbeelding:12v-aansluiting-o.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-p.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-q.jpg


[bewerk] 7. Eindresultaat

Dit is het eindresultaat. Ik heb om hem te testen mijn oplader van mijn telefoon gebruikt omdat er een groen ledje op zit. Al met al ben ik met dit klusje 10 minuten bezig geweest, inclusief het weghalen van het slijpsel met de stofzuiger.
Afbeelding:12v-aansluiting-r.jpg Afbeelding:12v-aansluiting-s.jpg


[bewerk] Disclaimer

Ondanks dat het een eenvoudige, goedkope en risicoloze klus is, en ik de hoogste zorg heb besteed aan het maken van deze how-to, ben ik toch op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk voor schade en/of letsel dat uit deze klus voort komt.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen